John Collins

Een van de klassiekers uit de cocktailwereld. Een strakke, frisse cocktail waarin de Premium Jonge Jenever heerlijk tot zijn recht komt.  

Ingrediënten:

  • Hooghoudt Premium Jonge Jenever
  • Suikersiroop
  • Citroen
  • Sodawater
  • Rozemarijn
  • IJsblokjes

Recept van dit ultieme zomerdrankje:

  • Vul een longdrink glas met veel ijs
  • Voeg 60 ml Hooghoudt Premium Jonge Jenever toe
  • Schenk hierbij 20 ml suikersiroop 
  • Knijp het sap van een halve citroen hierbij uit
  • Top met Sodawater
  • Doorroeren en garneren met gedroogde citroenschijfjes een een takje rozemarijn

Handige tip: gedroogde citroenschijfjes maak je door verse citroenen in schijfjes te snijden en 40 minuten op 100 graden in de oven te drogen. Dit kan je ook met ander fruit doen. Suikersiroop maak je door 1 liter water met 1 kilo suiker in te koken. 

Tip van de Smaakmaker: John Collins combineert erg goed met gerookte zalmfilet gedipt in limoensap met wasabi-zeewierkruiden en verse gember.

Gemaakt met:

Premium Jonge Jenever

Premium Jonge Jenever is fluweelzacht met karakter. Een fantastisch zuivere jenever…
Lees meer

Een idee van:

Bartender & Distiller Lennart
hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: